Een regenwaterput in beton

Via regenwaterrecuperatie is het mogelijk om regenwater te gebruiken als alternatief voor kostbaar drinkwater. Natuurlijk heb je wel een regenwaterput of regenwatertank nodig om het regenwater op te vangen. In dit artikel gaan we verder in op het gebruik van een regenwaterput in beton. Deze bestaan in allerlei maten en gewichten, maar voor een optimale werking is het belangrijk dat een regenwaterput perfect wordt afgestemd op de specifieke situatie.

Hoe wordt er bepaald welke regenwaterput ik nodig heb?

Aangezien het regenwater in de put terechtkomt via het dak, wordt de inhoud ervan berekend in functie van het dakoppervlak. Ook de hoeveelheid regenwater die maandelijks gebruikt zal worden, bepaalt mee de inhoud van de regenwaterput. De meest gangbare modellen zijn die van 5.000 tot 20.000 liter. Daarnaast speelt de verkeersbelasting een belangrijke rol. Regenwaterputten worden ingedeeld in klassen gaande van A tot D, afhankelijk van de druk die er op de put zal rusten. Ten slotte bepalen we ook de keuze van het materiaal (beton of kunststof) op basis van de situatie.

 

Varitank Flexoline: de kant-en-klare regenwaterput

Een regenwaterput die gemaakt is van hoog kwaliteitsbeton, die mooi afgewerkt is en volledig klaar is voor gebruik: dat is de Varitank Flexoline van GEP. Deze regenwaterput wordt uitgerust met een bladfilter type TRIDENT, met in optie een sproeier voor automatische reiniging.

Varitank Flexoline: de kant-en-klare regenwaterput.
Tevens beschikt hij over een rustige toevoer zodat het water rustig de regenwaterput inloopt zonder sediment te laten opwellen. Dankzij de telescopische schacht kan het deksel makkelijk gelijkgesteld worden aan het maaiveld, en bovendien is deze regenwaterput uitgerust met een kinderbeveiliging opdat kinderen bij een open deksel niet in de put kunnen vallen. Dankzij dit plug & play principe kan de Varitank Flexoline in een mum van tijd geïnstalleerd worden. Tot slot blinkt hij ook uit in flexibiliteit, zoals de naam al aangeeft. Men kan de regenwaterput overal plaatsen, en dankzij het ruime aanbod aan deksels kan hij makkelijk aangepast worden aan de gewenste verharding.
Meer weten over een regenwaterput?

Zelf een regenwaterput plaatsen

Bij Segorex ben je aan het juiste adres om een regenwaterput te laten plaatsen die tot in de details voldoet aan jouw verwachtingen. Maar dat is niet alles: ook doe-het-zelvers zijn bij ons van harte welkom. Wil je zelf een regenwaterput plaatsen, maar weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Wij staan je bij met professionele raad en advies. Op die manier kan je zelf de handen uit de mouwen steken terwijl je wordt begeleid door iemand met de nodige kennis en ervaring.

 

Meer weten over een regenwaterput?

Met een regenwaterput in beton is het perfect mogelijk om regenwater op te vangen en te gebruiken voor verschillende doeleinden in en rond je woning. Wil je meer weten over een regenwaterput in kunststof, ook wel regenwatertank genoemd? Surf dan naar deze pagina. Informatie omtrent het reinigen van een regenwaterput vind je dan weer op de pagina “Regenwaterput reinigen”. Met al je vragen over regenwaterrecuperatie kan je natuurlijk ook steeds terecht bij Segorex!