Afvalwaterbehandeling

Zowel in het huishouden als in de industrie wordt dagelijks heel wat water gebruikt. Hierdoor wordt het water op verschillende manieren vervuild. Het willekeurig lozen van dit afvalwater wordt door de huidige reglementering echter streng bestraft. Daarom is het belangrijk dat men op een correcte manier aan afvalwaterbehandeling doet, door de juiste installatie te gebruiken voor de juiste toepassing. Een IBA, een vetafscheider, een opvoerinstallatie enzovoort: voor elke situatie heeft Segorex de geschikte oplossing!

Verschillende pompen voor afvalwaterbehandeling

Ligt de afvoer van het afvalwater onder het niveau van de riolering, dan heb je een speciale opvoerinstallatie nodig om aan afvalwaterbehandeling te kunnen doen.

In functie van het toepassingsgebied kan Segorex een opvoerstation leveren en plaatsen. Dit kan gaan van een eenvoudige dompelpomp of vuilwaterpomp tot een geheel automatische installatie die voorzien is van de nodige alarmen. Daarnaast bieden wij ook oplossingen om bestaande opvoerinstallaties te optimaliseren of te vervangen, zodat je optimaal aan afvalwaterbehandeling kan doen.
Afvalwaterbehandeling in horeca en industrie.

Afvalwaterbehandeling in horeca en industrie

Wanneer het gaat om afvalwaterbehandeling in de industrie of de horeca, gelden er uiteraard andere regels dan voor de waterzuivering van huishoudelijk afvalwater. In grootkeukens en in de horeca is het bijvoorbeeld verplicht om een vetafscheider te plaatsen op de afvoer van de keuken alvorens te lozen in de riolering. Wat betreft afvalwaterbehandeling op plaatsen waar men veel met oliehoudende producten werkt, zoals tankstations en wasstraten, moet een benzine- en olieafscheider geïnstalleerd worden om te vermijden dat deze stoffen in het riool terechtkomen.

 

Een goed functionerende afvalwaterbehandeling

Een goed concept, degelijke materialen, een correcte plaatsing en een professioneel onderhoud vormen de basisingrediënten voor een goed functionerende afvalwaterbehandeling.

Segorex zorgt zowel voor totaalconcepten als voor losse componenten of het bijsturen van bestaande installaties. Wil je meer weten over afvalwaterbehandeling? Lees dan verder in deze rubriek of vul het contactformulier in. Ons team beantwoordt je vraag zo snel mogelijk!