Een regenwatertank in kunststof

Regenwater opvangen en gebruiken als alternatief voor drinkwater: zowel in het huishouden als in een meer industriële context wordt hier steeds vaker voor gekozen. Het gebruik van regenwater brengt dan ook heel wat voordelen met zich mee. Om dit regenwater op te vangen kan je kiezen tussen een regenwaterput in beton of een regenwatertank in kunststof. In deze tekst vertellen we je alvast wat meer over de kunststof regenwatertanks.

Welke regenwatertank heb ik nodig?

Welk type regentank het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie, wordt door verschillende factoren bepaald. Zo spelen het dakoppervlak en het watergebruik een belangrijke rol om de inhoud te bepalen van de tank. De meest courante regenwatertanks zijn die van 3.000 tot 7.500 liter. Voorts moet er ook rekening gehouden worden met de verkeersbelasting. De regenwatertank moet immers geschikt zijn om een bepaalde hoeveelheid druk te kunnen verdragen. Wat betreft de keuze van het materiaal, beton of kunststof, is de situatie zelf zeer bepalend. Moet de tank bijvoorbeeld geplaatst worden op een moeilijk te bereiken plek? Dan kies je best voor een regenwatertank in kunststof. Deze is veel lichter en kan makkelijker verplaatst worden dan een regenwaterput in beton. Dit is zeker een pluspunt wanneer je een regenwatertank wil installeren bij een bestaande woning.

Welke regenwatertank heb ik nodig?
De Varitank Flatline is een zeer platte regenwatertank.

De Varitank Flatline regenwatertank

De Varitank Flatline is een zeer platte regenwatertank. Dit levert vooral een groot voordeel op bij een lage grondwaterstand of op moeilijk bereikbare plaatsen. De regenwatertank is immers heel eenvoudig in te bouwen en er moet maar liefst 40% minder grond uitgegraven worden dan bij een betonnen regenwaterput. Daar komt nog eens bij dat de Varitank Flatline een prefab regenwatertank is die super simpel kan worden aangesloten dankzij het plug & play principe. Er wordt reeds een bladfilter in voorzien van het type TRIDENT, indien gewenst met sproeiers die de filter automatisch schoonspuiten. De regenwatertank wordt tevens uitgerust met een rustige toevoer die de opwelling van sediment op de bodem vermijdt, en met een telescopische schacht voor een makkelijke aanpassing aan het maaiveld. Een kinderbeveiliging zorgt er ten slotte voor dat een kind niet in de regenwatertank kan vallen bij een open deksel.

Segorex helpt je om zelf je regenwatertank te plaatsen

Segorex is de geschikte partner voor het installeren van allerhande regenwaterinstallaties, maar dat is niet alles. Ook wie liever zelf zijn regenwatertank wil plaatsen, kan bij ons terecht. In dat geval helpen wij je om de geschikte tank te vinden en begeleiden we je ook tijdens de plaatsing. Vanuit onze jarenlange ervaring beschikken wij immers over de nodige expertise om jou doorheen de volledige installatie te loodsen. Wil je graag meer weten over onze diensten voor doe-het-zelvers, over de prijs van een regenwatertank of over regenwaterrecuperatie in het algemeen? Neem dan zeker contact op met ons via het formulier op deze website!