Een vuilwaterpomp

Om vuil water weg te pompen op bouwwerven, om afvalwater afkomstig uit het toilet te verpompen, om het water van de vaatwasmachine af te voeren, en ga zo maar verder: een vuilwaterpomp kan voor diverse toepassingen gebruikt worden. Het principe van deze pomp is vergelijkbaar met dat van een dompelpomp, waarover je meer ontdekt op de specifieke productpagina. In wat volgt gaan we echter verder in op de vuilwaterpomp.

De werking van een vuilwaterpomp

Indien de afvoer van afvalwater onder het niveau van de riolering ligt, dan kan het gebeuren dat het vuile water niet goed wordt afgevoerd. Een vuilwaterpomp biedt dan soelaas. Zoals de naam doet vermoeden is een vuilwaterpomp uiterst geschikt voor het verpompen van sterk vervuild water, in tegenstelling tot een dompelpomp die meer geschikt is voor licht vervuild afvalwater. Een vuilwaterpomp is zodanig gemaakt dat zij grote stukken vuil kan afvoeren naar de riolering zonder dat er verstoppingen ontstaan. In bepaalde situaties kan ze ook worden voorzien van versnijders of vermalers.

 

Een vuilwaterpomp kopen: waar moet je op letten?

Ga je een vuilwaterpomp kopen, dan zijn er een aantal zaken die de nodige aandacht verdienen. Het is immers zeer belangrijk dat je de juiste vuilwaterpomp vindt voor jouw specifieke situatie.

Een vuilwaterpomp kopen: waar moet je op letten?
Een vuilwaterpomp kopen of laten installeren door Segorex.

Twee cruciale aandachtspunten zijn bijvoorbeeld de opvoerhoogte en de capaciteit van de vuilwaterpomp. De opvoerhoogte is de maximale hoogte waarop het water verpompt moet worden, de capaciteit staat voor de hoeveelheid water die de vuilwaterpomp per uur kan verwerken. Ook het hoogteverschil heeft hier invloed op. Wil je een geschikte vuilwaterpomp kopen, dan kan je altijd rekenen op Segorex!

 

Een vuilwaterpomp kopen of laten installeren door Segorex

Bij Segorex ben je aan het goede adres voor verschillende soorten vuilwaterpompen. We bekijken steeds grondig de specifieke toepassing en zorgen zo voor de geschikte vuilwaterpomp. Wil je meer informatie ontvangen over vuilwaterpompen of over afvalwaterbehandeling in het algemeen? Twijfel dan niet en vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!