Opvoerinstallatie

Wanneer het hoofdriool hoger ligt dan het afvoerpunt van het afvalwater (bijvoorbeeld bij een sauna of douche in de kelder), dan kan het gebeuren dat het afvalwater niet goed wordt weggevoerd. De beste oplossing hiervoor is een opvoerinstallatie. Dit soort installaties wordt gebruikt in situaties waar afvoerbuizen onder het niveau van de riolering liggen. Verdere informatie over een opvoerinstallatie vind je hieronder.

Een opvoerinstallatie wordt gebruikt voor beide types water, grijs en zwart.

Een opvoerinstallatie voor fecaliënhoudend en fecaliënvrij afvalwater

Wanneer het gaat om afvalwater wordt er een onderscheid gemaakt tussen grijs en zwart water. Grijs water is afvalwater dat afkomstig is van onder andere de wasmachine en de keuken. Grijs water is dus fecaliënvrij, en de naam wijst op de kleur die het water krijgt door aanwezige zeepresten. Zwart water daarentegen is afkomstig van het toilet en bevat wel fecaliën, waardoor het water zwart kleurt. Een opvoerinstallatie wordt gebruikt voor beide types water, grijs en zwart. In specifieke situaties waar fecaliënhoudend afvalwater door afvoer- of persleidingen met een kleine diameter verpompt moet worden, kan ook een opvoerinstallatie geplaatst worden met versnijders of vermalers. Deze installaties vragen echter wel meer onderhoud ten gevolge van het bot worden van de messen en gaan ook sneller verstoppen.

Segorex plaatst jouw opvoerinstallatie

Segorex biedt tal van oplossingen op vlak van afvalwaterbehandeling, waaronder ook opvoerinstallaties voor zowel industriële als particuliere gebouwen. Dit kan gaan van een enkelvoudige opvoerinstallatie voor een douche of toilet, tot installaties voor appartements- en schoolgebouwen, woonzorgcentra enzovoort met meerdere toiletten en wasmachines.

Je kan bij ons terecht voor een kant-en-klare opvoerinstallatie in een vrije opstelling of voor maatwerk. Op basis van factoren zoals de beschikbare ruimte, aangesloten verbruikers, afstand van de aansluiting en de diameter van de buizen stellen wij dan een opvoerinstallatie samen op maat. De aansturing van een opvoerinstallatie kan via vlottersturing, drukbuissturing of sensorsturing.

 

De geschikte opvoerinstallatie voor elke situatie

Een opvoerinstallatie is dus zeer efficiënt voor afvalwaterbehandeling indien de afvoer lager ligt dan de riolering. Ben je op zoek naar een professional om een dergelijke installatie te plaatsen, aarzel dan niet en neem contact op met Segorex. In de horeca kunnen wij een opvoerinstallatie trouwens ook combineren met een vetafscheider. Tevens bieden wij de beste oplossingen aan om een bestaande opvoerinstallatie te optimaliseren of te vervangen. Contacteer ons voor verdere inlichtingen!

De geschikte opvoerinstallatie voor elke situatie.