Systemen voor waterbehandeling

Zuiver en gezond drinkwater is geen evidente grondstof. Zowel grond- als leidingwater hebben vaak nood aan nabehandeling. Het kan immers gebeuren dat je te kampen krijgt met hard water, ijzerhoudend water, of water met een onaangename smaak of geur. Een toestel voor waterbehandeling maakt komaf met deze ongemakken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een waterverzachter, een ontijzeraar of een drinkwatersysteem. Segorex, specialist in waterbehandeling, vertelt je er meer over!

Waterbehandeling tegen kalk en ijzer.

Waterbehandeling tegen kalk en ijzer

Waterbehandeling is een zeer algemeen begrip waarbij verschillende toestellen ingeschakeld kunnen worden. In het geval van hard water zal een waterverzachter bijvoorbeeld soelaas bieden. Dit toestel filtert magnesium en calcium uit het kraanwater en gaat zo het water ontharden. Het zachtere water zal een positieve invloed hebben op alle toestellen waarin water wordt opgewarmd of doorstroomt én zelfs op je huid. Een ander aspect van waterbehandeling is het ontijzeren van grondwater. Gebruik je grondwater uit eigen winning, dan kan het zijn dat dit te veel ijzer bevat. Het gevolg? Bruine afzetting, geurhinder, of in het ergste geval zelfs giftigheid. Een ontijzeraar is dan de oplossing. Wil je meer weten over waterbehandeling met een waterverzachter of ontijzeraar, bekijk dan zeker de specifieke productpagina’s hierover.

Een drinkwatersysteem voor waterbehandeling

Heeft het water dat uit je kraan stroomt een chloor- of metaalachtige smaak? Of ben je het beu om altijd met zware flessen of bidons vol water te zeulen? Laat dan een drinkwatersysteem installeren. Ook dit apparaat staat in voor waterbehandeling: via omgekeerde osmose gaat het bijna alle pesticiden, nitraten, zware metalen enzovoort uit het leidingwater verwijderen. Een belangrijk voordeel van dit type waterbehandeling is dat je niet langer water in een plastieken verpakking moet kopen, wat positief is voor het milieu.

Een drinkwatersysteem voor waterbehandeling.

Bovendien is leidingwater goedkoper dan flessenwater, waardoor een drinkwatersysteem als het ware zichzelf terugverdient. Op de pagina “Drinkwatersysteem” vertellen we je meer over dit type waterbehandeling.

 

De verschillende facetten van waterbehandeling

Het kiezen van de juiste waterbehandeling kan heel wat voordelen opleveren. Je bespaart op zeep en detergenten, het rendement van je verwarmingsinstallatie verbetert, je hoeft niet langer duur flessenwater te kopen, en ga zo maar verder. Als specialist in waterbehandeling is Segorex de geknipte firma om je te helpen bij het maken van jouw keuze. Zowel voor particuliere woningen als voor openbare of industriële situaties bieden wij een breed gamma aan mogelijkheden voor waterbehandeling. Twijfel dus niet, maar contacteer ons vandaag nog en geniet met volle teugen van water!