Een regenwaterfilter of bladfilter

Een cruciaal onderdeel van elke regenwaterput is de bladfilter of regenwaterfilter. Deze wordt in de put geplaatst nog vóór het eerste water erin komt en vormt dus het begin van de installatie. In wat volgt vertelt Segorex je meer over de functie van een regenwaterfilter en over het TRIDENT filterprincipe van GEP.

Waarom is een regenwaterfilter nodig?

Het belangrijkste doel van een regenwaterfilter is om de kwaliteit van het water in de regenwaterput te garanderen. Regenwater is in wezen namelijk zuiver, maar het wordt opgevangen via het dak en loopt zo via de goot en een afloop naar de put. Op deze weg kan het water vuildeeltjes met zich meenemen zoals bladeren, takken, grof zand en steentjes. Een regenwaterfilter gaat die vuildeeltjes uit het water filteren zodat ze niet mee in de regenwaterput terechtkomen. Indien dit wel gebeurt kan het water immers een onaangename geur of kleur krijgen. Kort gezegd zorgt een regenwaterfilter er dus voor dat het water uit je put ideaal is voor regenwaterrecuperatie.

Waarom is een regenwaterfilter nodig?

De TRIDENT regenwaterfilter

Ben je op zoek naar de beste regenwaterfilter voor je regenwaterput of -tank, dan is de TRIDENT filter van GEP absoluut een goede keuze. Deze onderscheidt zich van andere filters door het speciale driehoeksprofiel dat onder een specifieke hoek geplaatst wordt. Op deze manier worden vuildeeltjes makkelijk afgevoerd, terwijl het zuivere regenwater de filter passeert en in de put of tank terechtkomt. De TRIDENT regenwaterfilter heeft een zeer hoog rendement omdat er een uiterst gering verval is tussen de aan- en afvoer. Daarenboven is hij vervaardigd uit roestvrij staal waardoor hij eveneens erg duurzaam is. Het reinigen van de regenwaterfilter kan manueel of je kan kiezen voor gestuurde sproeiers die dit automatisch doen. Tot slot zijn de regenwaterfilters los te verkrijgen of worden ze voorgemonteerd in regenwaterputten en -tanks.

Een regenwaterfilter voor optimale regenwaterrecuperatie.

Een regenwaterfilter voor optimale regenwaterrecuperatie

Door je regenwaterput uit te rusten met een goede regenwaterfilter kan je steeds rekenen op zuiver regenwater. Segorex bepaalt het optimale type regenwaterfilter voor elke specifieke installatie. Dit gaat van installaties voor een klein dakoppervlak tot zelfs oppervlaktes van 10.000m². Zowel particuliere als industriële klanten zijn bij ons dus aan het goede adres. Of wil je zelf de regenwaterfilter plaatsen op je put of tank? Ook dat is geen probleem: je koopt bij ons een losse bladfilter en wij geven jou het nodige advies! Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie omtrent regenwaterfilters.