Een benzine- of olieafscheider

Op plaatsen waar veel gewerkt wordt met oliehoudende producten, zoals een carwash, een garage of een tankstation, moeten olie en benzine uit het afvalwater gehaald worden. Deze stoffen mogen immers niet in de riolering terechtkomen, om verstoppingen en vervuiling van het milieu te voorkomen. Op zulke plaatsen is een benzine- of olieafscheider dan ook wettelijk verplicht. Segorex vertelt je meer over de werking en het onderhoud van zo’n benzine- of olieafscheider.

Een benzine- of olieafscheider: werking.

Een benzine- of olieafscheider: werking

Een benzine- of olieafscheider zorgt er dus voor dat water en olie van elkaar gescheiden worden zodat enkel het propere water naar de riolering wordt gevoerd. De werking van dit toestel is gebaseerd op het principe dat olie blijft drijven op water. Het bestaat uit twee virtuele delen: een slibvangput en een specifieke benzine- en olieafscheider. Het afvalwater komt terecht in de afscheider waar het slib naar de bodem kan zinken, terwijl de oliën en de benzine net bovenaan gaan drijven. Het propere water stroomt via een sifonprincipe verder naar het riool. De sifon is tevens voorzien van een automatisch afsluitmechanisme voor wanneer er te veel olie of benzine aanwezig is. Op die manier kan er geen ongezuiverd water geloosd worden. Via een extra coalicentiefilter kan de benzine- en olieafscheider een nog betere zuivering leveren.

Het onderhoud van een benzine- of olieafscheider

Een periodiek onderhoud is nodig om te voorkomen dat er toch olie en benzine in de riolering terechtkomen. Bovendien is het verplicht om een benzine- en olieafscheider regelmatig te laten reinigen. Hiervoor moet je een gespecialiseerde firma inschakelen. Zij ledigen de benzine- en olieafscheider, maken deze proper en vullen hem met schoon, koud water zodat het apparaat opnieuw optimaal kan functioneren. Na het ledigen ontvang je bovendien ook een verwerkingsattest. Dit geldt als bewijs dat de benzine- en olieafscheider gereinigd werd door een erkende firma en dat het afval op een correcte en milieuvriendelijke manier verwerkt zal worden.

Het berekenen, plaatsen en reinigen van een benzine- of olieafscheider

Ben je op zoek naar een professional om een benzine- of olieafscheider te plaatsen of te reinigen? Dan is Segorex dé firma waar je op kan rekenen. Wij zorgen voor de voorstudie, de plaatsing, de inbedrijfstelling en het onderhoud van benzine- en olieafscheiders. Daarnaast kan je ook een beroep doen op ons voor de installatie en het onderhoud van vetafscheiders. Voor verdere informatie over dit toestel of over een benzine- of olieafscheider, contacteer je ons gewoon via het formulier dat je op deze website kan vinden. We behandelen je vraag dan zo snel mogelijk!

Het berekenen, plaatsen en reinigen van een benzine- of olieafscheider.