Een regenwaterpomp

Het belangrijkste onderdeel van een installatie voor het hergebruik van regenwater is ongetwijfeld de regenwaterpomp. Het is dan ook logisch dat men de nodige aandacht moet besteden aan de kwaliteit ervan. Maar hoe werkt zo’n regenwaterpomp juist? En hoe maak je een goede keuze uit het uitgebreide gamma aan regenwaterpompen dat vandaag beschikbaar is?

De juiste regenwaterpomp kiezen.

Hoe werkt een regenwaterpomp?

Een regenwaterpomp vormt het hart van elke regenwaterinstallatie. Ze zorgt er immers voor dat het regenwater uit de put of tank wordt opgezogen en vervolgens naar de gewenste aftappunten wordt gepompt. Dit kan een kraantje in de tuin zijn, het toilet, de wasmachine, of eender welke plaats waar je het regenwater wil gebruiken. Maar wat gebeurt er wanneer de regenwaterput of -tank leeg is? Dan schakelt de regenwaterpomp automatisch over op drinkwater. Segorex zorgt er steeds voor dat drinkbaar water en regenwater volledig van elkaar gescheiden worden, aangezien dit wettelijk verplicht is door Belgaqua.

 

De juiste regenwaterpomp kiezen

De keuze van de regenwaterpomp wordt vooral bepaald door de toepassingen ervan. Hoe hoog is het gevraagde waterverbruik? Wat is de minimale druk? Wat is de aanzuigafstand?

Wanneer we het antwoord weten op een aantal belangrijke parameters, kunnen we de regenwaterpomp berekenen. Bovendien kan een regenwaterpomp zowel in de put geplaatst worden als binnenshuis. Kies je voor een installatie binnenshuis, dan is het belangrijk om een pomp te kiezen die zo weinig mogelijk geluid produceert. Uiteraard kan je steeds rekenen op Segorex voor deskundig advies bij het kiezen van de juiste regenwaterpomp. Zowel losse pompen als compleet automatisch werkende installaties kunnen door ons geleverd worden. Bovendien zijn al onze regenwaterpompen Belgaqua gekeurd.

Regenwater gebruiken? Niet zonder regenwaterpomp

Segorex levert en plaatst regenwaterpompen voor zowel particuliere als industriële toepassingen. Je kan bij ons terecht voor een regenwaterpomp met de correcte capaciteit, van een kleine unit voor stadstuintjes tot een installatie voor rusthuizen met meer dan 150 bewoners. Ook doe-het-zelvers zijn bij ons aan het juiste adres. Zo kan je bij ons een regenwaterpomp kopen en je indien gewenst laten begeleiden tijdens de installatie ervan. Onze kwaliteitspompen zijn stuk voor stuk energiezuinig, duurzaam, onderhoudsarm en hebben een zeer lange levensduur. Heb je nog vragen of wil je meer weten over de prijs van een regenwaterpomp, geef ons dan een seintje via het contactformulier.

Regenwater gebruiken? Niet zonder regenwaterpomp.