Waterverzachter: hard water zacht maken

Kalkaanslag in de waterkoker, een verwarmingsinstallatie die niet meer optimaal functioneert, een droge huid na het douchen, en ga zo maar verder: de gevolgen van hard water zijn heel divers. Gelukkig kan een waterverzachter deze problemen oplossen. Dit apparaat, ook een waterontharder of ontkalker genoemd, gaat magnesium en calcium uit het water filteren en zo hard water zacht maken. Welke voordelen een waterverzachter nog meer oplevert, lees je hieronder.

De voordelen van een waterverzachter

Door gebruik te maken van een waterverzachter bescherm je toestellen waarin water wordt opgewarmd of doorstroomt. Op die manier worden waterleidingen, warmwatertoestellen zoals boilers en ook elektrische toestellen (wasmachines, afwasmachines,…) beschermd tegen kalkaanslag. Daarnaast kan je met een waterverzachter tot 50% besparen op zeep en detergenten, waardoor je ook bijdraagt aan de bescherming van het leefmilieu. Tot slot zal ook je huid de positieve invloed van zacht water ondervinden. Ze zal minder snel uitdrogen, minder kloven krijgen en ook minder geïrriteerd zijn. Bovendien doet een waterverzachter niets af aan de kwaliteit van het drinkwater en kan je dus gerust genieten van een lekker glaasje kraanwater.

 

Segorex zorgt voor de juiste waterverzachter

Zowel voor particuliere- als voor bedrijfstoepassingen leveren en installeren wij waterverzachters. In functie van de situatie zorgen wij voor een waterontharder van het juiste type en de juiste grootte.

Segorex zorgt voor de juiste waterverzachter.
Zowel voor particuliere- als voor bedrijfstoepassingen leveren en installeren wij waterverzachters.

Bij een laag waterverbruik of problemen met de ruimte hebben we bijvoorbeeld specifiek een kleine waterverzachter. Voor grotere verbruikers (bijvoorbeeld in de horeca, bij slagers en bakkers, in appartementen,…) hebben we eveneens een aantal gerenommeerde merken ter beschikking die de perfecte oplossing bieden. Een waterverzachter kan elektrisch of hydraulisch worden aangestuurd, opnieuw afhankelijk van de specifieke toepassing. Je hoeft je hier echter geen zorgen over te maken: wij bestuderen grondig de situatie en kiezen zo de beste waterverzachter voor jou!

 

Ook voor het onderhoud van je waterverzachter

Een correct onderhoud is natuurlijk cruciaal voor de werking van een waterverzachter. Een oude of vuile filter kan immers heel wat narigheid met zich meebrengen. Daarom leveren we voor onze waterontharders ook de nodige zouttabletten. Deze zijn van de hoogste kwaliteit en voldoen aan alle voedingsnormen. Zo zie je maar: Segorex zorgt ervoor dat je met volle teugen kan genieten van zacht water dankzij een goede waterverzachter! Wil jij ook komaf maken met hard water? Twijfel dan niet en laat ons iets weten!