Regenwaterrecuperatie

Tegenwoordig zijn we ons er meer en meer van bewust dat drinkbaar water de olie van de toekomst wordt. Daarom is het belangrijk dat we gerichter gaan omspringen met dit kostbaar natuurproduct. Gelukkig hebben we voor een groot deel van ons dagelijks waterverbruik een zeer goed alternatief: regenwater! De laatste jaren doen dan ook steeds meer mensen aan regenwaterrecuperatie.

Waarom regenwaterrecuperatie?

Regenwaterrecuperatie houdt in dat men regenwater gaat gebruiken voor allerlei zaken binnen- en buitenshuis, onder andere voor het toilet, de wasmachine, om te poetsen of om de moestuin water te geven. Op die manier blijft een aanzienlijke hoeveelheid drinkwater gespaard, waardoor je tot maar liefst 50% kan besparen op je factuur. Regenwaterrecuperatie levert dus zowel een ecologische als een economische bijdrage. Door een bestaande woning uit te rusten met een regenwaterinstallatie zal bovendien ook de waarde van het huis stijgen. Wil je meer weten over de voordelen van regenwaterrecuperatie? Klik dan zeker door naar de pagina “Waarom regenwater gebruiken?”.

Regenwaterrecuperatie met een regenwaterput of -tank

Om aan regenwaterrecuperatie te kunnen doen heb je een regenwaterput of regenwatertank nodig. Deze staat in voor de opvang van het regenwater. Het hart van elke installatie is de regenwaterpomp; dit apparaat gaat het water opzuigen uit de put en verpompen naar de verschillende aftappunten. Daarnaast is ook de regenwaterfilter erg belangrijk wanneer je aan regenwaterrecuperatie wil doen. Hij zorgt er namelijk voor dat vuildeeltjes, zoals bladeren en takjes, uit het regenwater gefilterd worden alvorens het in de regenwaterput of -tank terechtkomt. Bij nieuwbouw en grondige verbouwingen is het ten slotte verplicht om de overloop van je regenwaterput aan te sluiten op een infiltratievoorziening zodat het overtollige water langzaam in de grond kan sijpelen.

Een installatie voor regenwaterrecuperatie laten plaatsen

Zowel overheden als burgers beginnen alsmaar meer te beseffen hoe waardevol drinkbaar water is. Bij Segorex zit je goed voor professionele installaties voor regenwaterrecuperatie. We kunnen instaan voor de volledige plaatsing hiervan maar kunnen ook je regenput reinigen of optimaliseren. De afkoppeling van regenwater behoort eveneens tot onze diensten, meestal gecombineerd met de plaatsing van een regenwaterput of -tank. Tot slot zijn ook doe-het-zelvers bij ons aan het juiste adres: wij geven je graag deskundige begeleiding bij de installatie! Bekijk zeker deze rubriek om meer te ontdekken over regenwaterrecuperatie of contacteer ons via het contactformulier.