Een regenwaterput reinigen

Door regenwater te gebruiken om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen en de tuin te sproeien, kan je tot maar liefst 50% besparen op je waterfactuur. Een degelijke installatie is natuurlijk wel een must om het regenwater maximaal te kunnen recupereren. Laat daarom af en toe je regenwaterput reinigen of kies ervoor om hem te optimaliseren. Meer informatie lees je hieronder.

 

Waarom een regenwaterput reinigen?

Een goed uitgeruste regenput moet je in principe niet vaak schoonmaken. Binnenin de put nestelen er zich allerlei micro-organismen tegen de betonnen wand, die op een natuurlijke manier de regenwaterput reinigen. Een goede filter voorkomt bovendien dat er vuildeeltjes in de put terechtkomen. Toch kan het op termijn gebeuren dat er zich slib vormt op de bodem, en dan kan je de regenwaterput reinigen. Ook wanneer je merkt dat het water verkleurt of dat het een onaangename geur heeft, is een onderhoud aangewezen. Hoe vaak je dit moet doen hangt af van de installatie. Zo moet een regenput zonder filter jaarlijks gereinigd worden, eentje met filter slechts om de vier à vijf jaar.

 

Kan ik zelf mijn regenwaterput reinigen?

Een regenwaterput reinigen is een klus voor specialisten. Zij hebben namelijk het juiste materiaal én de nodige kennis om het onderhoud op een correcte manier uit te voeren. Ga in ieder geval nooit zelf aan de slag met een hogedrukreiniger of met chemicaliën zoals detergenten of chloor. In plaats van de regenwaterput te reinigen, kunnen deze de zuiverende micro-organismen in de put vernietigen. Heeft je regenwaterput een onderhoud nodig, dan schakel je best de hulp in van Segorex. Wij kunnen de regenwaterput reinigen door hem te ledigen en grondig te stofzuigen. Ook kan je ons contacteren om je huidige put te optimaliseren, bijvoorbeeld met een aangepaste pomp of een extra filter.

 

Laat je regenwaterput reinigen door een reinigingsdienst

Heeft het regenwater uit je put een vreemde geur of kleur? Neem dan contact op met een reinigingsdienst; zij kunnen je regenwaterput reinigen.

Bedrijven waar wij soms mee samenwerken zijn:

  • Jef Bauweraerst - Vlimmeren ( Beerse) : 0476/64.69.00
  • Marc Snels - Vosselaar : 0468/30.86.61