Waarom regenwater gebruiken?

Drinkbaar water wordt steeds schaarser. Daarom is het belangrijk dat we zo bewust mogelijk omspringen met dit kostbaar goed. Gelukkig kunnen we voor een groot deel van onze dagelijkse behoefte regenwater gebruiken als alternatief. Maar voor welke huishoudelijke taken kan men juist regenwater gebruiken? En zijn er nog meer redenen waarom mensen kiezen voor regenwaterrecuperatie? Segorex vertelt je er alles over.

 

Redenen waarom mensen regenwater gebruiken

Een belangrijke reden waarom mensen regenwater gebruiken, is het ecologische aspect dat we hierboven reeds aanhaalden. Door water op te vangen in een regenwaterput hoef je immers geen drinkwater meer te gebruiken om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen of de auto te wassen. Uiteraard zorgt dit ook voor een forse besparing op je maandelijkse waterfactuur. Mensen die regenwater gebruiken kunnen tot maar liefst 50% besparen! Tevens betekent de installatie van een regenwaterput een meerwaarde voor een woning. Dit is zeker interessant met het oog op een eventuele verkoop later. Bovendien worden er, afhankelijk van je gemeente, subsidies gegeven voor de installatie van een regenwaterput en het gebruik van regenwater bij bestaande woningen. Bij nieuwbouw is een regenwaterput verplicht. Men moet hier trouwens niet alleen het regenwater gebruiken, maar in de meeste gevallen ook de overloop van de regenwaterput aansluiten op een infiltratievoorziening.

 

Waarvoor kan ik regenwater gebruiken?

Men kan regenwater gebruiken voor verschillende toepassingen in en rond het huis. Om de tuin te sproeien, om de auto te wassen, om het toilet door te spoelen,… Zelfs voor de wasmachine of om ramen schoon te maken kan je perfect regenwater gebruiken. In tegenstelling tot kraanwater bevat regenwater immers geen kalk en is het heel zacht. Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat de installatie goed moet worden opgebouwd en afgestemd in functie van jouw verbruik. Segorex staat garant voor professionele regenwaterinstallaties, volledig conform de regelgeving van Belgaqua (de Belgische Federatie voor de Watersector). Dit houdt in dat onze installaties standaard worden uitgerust met een bladfilter, pompinstallatie en na-filter. Wil je dus graag regenwater gebruiken in het huishouden, neem dan contact op met ons!

 

Slim regenwater gebruiken met Segorex

Maatregelen door de regering en het besef dat we zuiniger moeten omspringen met drinkwater, hebben ervoor gezorgd dat mensen sneller regenwater integreren in hun dagelijkse waterverbruik. Men kan dit regenwater gebruiken voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld om de groentetuin water te geven of het zwembad te vullen. Wil je meer weten over de installatie van een regenwaterput of over de redenen waarom mensen regenwater gebruiken? Aarzel dan niet en contacteer Segorex via het contactformulier op deze website. Samen bekijken we welke oplossing de beste is voor jouw situatie.